:-( Wygląda na to że masz Adblocka. Utrzymujemy się z reklam żeby móc dostarczyć Ci wiadomości z Twojego regionu za które nie musisz płacić, czy mógłbyś rozważyć jego wyłączenie?

Wielkie otwarcie sezonu Food Trucków w Galerii Łomża

Imprezy, Wielkie otwarcie sezonu Trucków Galerii Łomża - zdjęcie, fotografia
29/03/2019 14:15

Już w najbliższy weekend GALERIA ŁOMŻA zaprasza wszystkich miłośników dobrego jedzenia na WIELKIE OTWARCIE SEZONU zmotoryzowanych kucharzy - pierwszy w tym roku zlot food trucków. Impreza odbędzie się w dniach 29-31 marca. Food trucki, jak zwykle zaoferują duży wybór dań z różnych stron świata.

W dniach 29-31 marca (piątek, sobota, niedziela) Galeria Łomża będzie kusić mieszkańców Łomży zapachami wspaniałych potraw przyrządzanych przez prawdziwych pasjonatów kulinariów.

Galeria Łomża zaprasza na ucztowanie w formule wielkiego, rodzinnego pikniku, którego główną atrakcją będzie kilkanaście food trucków - aut przystosowanych  do przygotowywania i wydawania posiłków.

Każdy z samochodów serwuje oryginalne potrawy: od wyjątkowych meksykańskich buritto, poprzez azjatyckie dania z woka i oryginalne burgery, aż po słodkie hiszpańskie churrosy i lody tajskie. Bogata oferta kulinarna zaspokoi najwybredniejsze gusta miłośników jedzenia.

Zlot food trucków to doskonała okazja do spędzenia czasu na świeżym powietrzu z rodziną i przyjaciółmi w gościnnej Galerii Łomża.

Galeria Łomża zaprosiła na zlot następujące foodtrucki:

Wszelkie aktualności dotyczące wydarzenia są dostępne na oficjalnej stronie wydarzenia https://www.facebook.com/events/554826098331288/ i funpage’u Galerii Łomża https://www.facebook.com/GaleriaLomza/

Data: 29-31.03.2019

Godziny: 10:00 -20:00 (piątek - sobota) 10:00 – 17:00 (niedziela)

Miejsce: Galeria Łomża, ul. Piłsudskiego 14a,  18-400 Łomża

Wstęp: bezpłatny

lomza

Wielkie otwarcie sezonu Food Trucków w Galerii Łomża komentarze opinie

  • gość 2019-03-26 16:17:21

    Takie imprezy szkodzą tylko lokalnej małej gastronomii. W tym czasie spadają zyski lokali i brak podatków do miejskiej kasy. I do tego raz, że tam jest drogo , to jak sraczki dostaniesz nawet nie masz gdzie na drugi dzień tego reklamować. Nikt mi nie wmówi, że poziom higieniczno-sanitarny jest porównywalny z lokalem stacjonarnym. Do tego oni przyjeżdżają z całej Polski, często mają i po kilkaset kilometrów w jedną stronę . I co takie wcześniej zakupione warzywa czy np. mięso jest pierwszej świeżości ? , bo generalnie, to przecież oni nie robią zakupów na lokalnym rynku. Oni stoją raz tu raz tam , a ty szukaj wiatru w polu. Lokal stacjonarny musi dbać o dobrą opinię klientów, bo jak raz/dwa razy się natną, to później tam w lokalu pas z kulawą nogą nie uświadczysz. A tu takiemu anonimowemu, okazjonalnemu Food Truckowi nie musi zależeć na dobrej famie. Klient na takiej imprezie jest też okazjonalny, kupuje oczami i nie ma gwarancji, chociażby z reklamy szeptanej, że tam jest smacznie . Food Truckowi generalnie nie zależy na opinii klientów, ważne ze raz kupili, a jak im nie smakuje i tak nic to nie zmienia w postrzeganiu danego Food Trucka . Bo komu niby klienci mają wystawić opinię i polecić znajomym, bądź nie polecić ? Jak taki straganiarz w Łomży trafi się albo nie, najwcześniej za kilka miesięcy, a stanie w innym miejscu. Patrzcie czy ONI WYSTAWIAJĄ ZAWSZE PARAGONY FISKALNE !

  • gość 2019-03-26 17:03:24

    W lokalu stacjonarnym, który np. w ofercie ma świeże warzywa ( nie kupuje pół gotowców w hurtowniach itp. ) musi być wydzielone specjalne pomieszczenie z dostępem do bieżącej wody i dużym zlewem służącym tylko jedynie do " obróbki wstępnej warzyw i owoców ". Sanepid nie pozwoli ci jednego liścia sałaty czy pomidora sprzedać, jak lokal nie posiada takiego pomieszczenia. Niektórzy przyjeżdżają na tą trzydniową imprezę , to jak myślicie gdzie oni wg wymogów SANEPIDu myją i przygotowują te warzywa ? A zupy kremy, pierożki , azjatyckie bułeczki, hamburgery itd. to są przygotowywane na miejscu czy wcześniej a teraz odmrażane, odgrzewane ? W lokalu stacjonarnym musi być minimum : 1.- oddzielna umywalka do mycia rąk, jak nawet nie potrzebna zmywarko-wyparzarka, bo jedzenie serwuje się na jednorazówkach - to i tak musi być 2. -oddzielny zlew ( zimna i ciepła woda ) do bieżącego mycia przyborów kuchennych, noży, desek, misek, garnków i pojemników, 3. - zlew produkcyjny, skąd czerpiesz wodę do przygotowywania potraw ( i nie może to być jeden z innych ) 4.- będziesz kroił warzywa. musisz mieć oddzielny zlew do obróbki wstępnej, 5. - jedzenie będzie podane na talerzu i sztućce metalowe , następne pomieszczenie-zmywalnia ze zlewem i zmywarko-wyparzarką . Do tego wydzielone stanowiska, np. do produkcji, przygotowywania dań . Oddzielne dla mięsa, dla ryb, nabiału, pieczywa itp. - do tego stanowiska oddzielne specjalne deski, noże, każde w innym miejscu. Mało tego ?

  • miejscowy - niezalogowany 2019-03-26 18:05:04

    Ja juz niezjem wiecej w tych budach. W tamtym roku zjadlem i dostalem food srake.

  • gość 2019-03-26 20:10:09

    w tamtym roku we dwie pary bylismy na Starym Rynku, zamówiliśmy hamburgery, ceny nie pamiętam ale było duzo drożej jak w Burger King i nikomu to nie smakowało

  • gość 2019-03-27 11:11:18

    dżizas, tyle zgryzoty w dwóch komentarzach

  • gość 2019-03-27 13:40:30

    Kupiłem, smakowało i było ok. Wolny wybór.

  • gość 2019-03-27 16:53:38

    Ciekawe informacje nie wiedziałam że tak wygląda to w gastronomii, jak tak to ja wolę restauracje nie samochodziki .

  • gość 2019-03-29 14:11:27

    czy złom na Dworcu PKS jest wart 500.000 czy więcej i czy w umowie sprzedaży Dworca PKS uwzględniono tak DUŻĄ wartość ZŁOMU , czy ZŁOM przekazano kupującemu jako PREZENT od MIASTA ? !

  • grubas - niezalogowany 2019-03-29 22:55:39

    Dzisiaj spróbowałem i według mnie lokalne, nawet te tańsze burgery są o wiele, wiele lepsze w smaku. Powiem więcej, nawet znany dyskont burgerowy robi smaczniejsze jedzenie. Zamawiając dzisiaj burgera miałem wrażenie, że w środku znajdują się produkty z zeszłego tygodnia. Jak zamawiam u lokalnego Burgermistrza to mam dużo składników, a tutaj bieda i rozpacz. Jednym słowem - najgorzej wydane pieniądze, lepiej było zgubić, albo oddać znawcy tanich win. Pozdrawiam. ps. nie robię lokalnej reklamy, ale lubię zjeść słuszną porcję wołowiny

  • gość 2019-03-30 08:19:08

    a czy SANEPID tam już jadł ? ... czy na każdą "budę" są postawione 4 TOI TOI-e ? ... no bo ekonomia to mówi że np za 20 zł to mam surowce na obiad dla całej Rodziny

  • Janusz Pawlacz - niezalogowany 2019-03-31 22:47:46

    Fryty belgijskie trochę smakowały jak zwykłe mrożone aviko. Już lepsze robi moja Grażka. Za 15zł to człowiek z 5kilo dobrych kartofli na ryneczku kupi. Nie polecam.

Dodajesz jako: |
Reklama

Ogłoszenia PREMIUM

Skup Aut Łomża i okolice

SKUP AUT OSOBOWYCH, TERENOWYCH I DOSTAWCZYCH . Sprawnych , bądź wymagających naprawy. Najwięcej PŁACIMY za auta zadbane od pierwszych właścicieli...


Zobacz ogłoszenie

Dj & Violino...styl, klasa

Witamy Państwa... Zajmujemy się oprawą muzyczną; wesel, poprawin,eventów firmowych, bankietów, jubileuszy i innych imprez. Praca Dj-a/wodzireja to..


Zobacz ogłoszenie

Montaż Przydomowych

Witam Nasza firma zajmuje się montażem przydomowych oczyszczalni ścieków wiodących producentów. W naszej ofercie znajdują się najnowsze rozwiązania..


Zobacz ogłoszenie

PRACA TECHNOLOG - KONSTRUKTOR

Do Twoich głównych obowiązków będzie należało: * kreowanie rozwiązań konstrukcyjnych i technologicznych dla nowych wzorów mebli, * projektowanie..


Zobacz ogłoszenie

Usługi elektryczne, automatyka

Wykonujemy instalacje elektryczne, automatykę bramową i inną


Zobacz ogłoszenie

Wypożyczalnia boxów

Oferujemy naszym klientom możliwość wypożyczenia bagażników szwedzkiej firmy Thule, lidera na rynku producentów bagażników samochodowych...


Zobacz ogłoszenie

PRZYDOMOWE OCZYSZCZALNIE

PRZYDOMOWE OCZYSZCZALNIE ŚCIEKÓW - PROFESJONALNE DORADZTWO, PROJEKT, MONTAŻ, SERWIS. Skontaktuj się z nami, wykonamy dla Ciebie wszystkie niezbędne..


Zobacz ogłoszenie

Doradca Klienta w Placówce

Doradca Klienta w Placówce Getin Noble Bank w Łomży Sieć franczyzowa Getin Banku zajmuje ważne miejsce w strategii Getin Noble Banku. Dzięki..


Zobacz ogłoszenie

Toyota Corolla E12 1.6 Benzyna

Auto z polskiego salonu w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym. Jestem 2 właścicielem od 11 lat i przejechałem 115 tys. km. Obecny stan..


Zobacz ogłoszenie

Zatrudnimy Lakiernika z

Firma zajmująca się renowacją mebli poszukuje lakiernika z doświadczeniem do stałej pracy 5 lub 6 dni w tygodniu. Wynagrodzenie na start (pierwsze 3..


Zobacz ogłoszenie

CHCESZ SPRZEDAĆ AUTO DZWOŃ MY

SKUP AUT OD 500 DO 10.000ZŁ SKUP AUT SKUP AUT WSZYSTKIE FORMALNOŚCI W 20 MINUT! *BEZPŁATNA WYCENA *BEZPŁATNY DOJAZD DO KLIENTA *NAJWYŻSZE..


Zobacz ogłoszenie

Majsterkowicz - złota rączka.

Zatrudnimy MAJSTERKOWICZA w wieku 30-45 lat do stałej pracy 5 lub 6 dni w tygodniu. Oferujemy 17zł netto na start. Po 3 miesiącach przeszkolenia..


Zobacz ogłoszenie

szukam korepetycji z

klasa 1 technikum, najlepiej żeby był to nauczyciel


Zobacz ogłoszenie
Reklama


 Reklama


25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies

Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez mylomza.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

GLOBALISTA.EU Marek Norowski z siedzibą w Łomża 18-400, Cisowa 14

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"